Meer informatie

Door meer te lezen over een onderwerp als uit elkaar gaan, kun je aan informatie en tot inzichten komen die nuttig zijn voor jezelf. Via de onderstaande links tref je algemene informatie over uit elkaar gaan. Bijvoorbeeld juridische informatie, informatie over ondersteuning van kinderen bij scheidingen. Kortom allerhande onderwerpen die op je af komen wanneer je gaat scheiden.

Online aan de slag met de praktische zaken van uit elkaar gaan kan via www.uitelkaar.nlAlles over scheiden en gescheiden zijn kun je vinden bij Nieuwe Stap – eerste hulp bij echtscheiding

De Rechtwijzer geeft informatie en verwijst door naar de juiste instanties en diensten om samen tot goede afspraken te komen.

Krijg antwoord op de vraag hoe je als ouder scheiden bespreekbaar maakt met kinderen via Ouders van Jonge Helden

Enkele tips:

  • Blijf met elkaar in gesprek: Wat zouden we beter willen. Zoek hulp als dit lastig is. Maar durf ook de conclusie te trekken.
  • Kap er op tijd mee als het niet meer lukt. Ga niet zitten bakkeleien en modderen.
  • Neem de tijd, accepteer dat er ook een verschil in tempo bij de partners is.
  • Gooi de situatie niet te grabbel! Scheiding is gewoon hartstikke pijnlijk, hartverscheurend. De stap om dan zaken te grabbel te gooien is dan heel klein. DOE HET NIET.
  • Houd je aan de afspraken, maar ga er ook soepel mee om (natuurlijk niet meteen allerlei uitzonderingen maken).

Ik ga aan de slag

Mijn Tango is jouw persoonlijke omgeving waar je online aan de slag gaat om jouw situatie te verkennen. Two2Tango helpt jou om bewust met jouw situatie om te gaan. Je hebt hier toegang tot professionele informatie en een relatiescan.
Je bent niet alleen Lees over de ervaringen van anderen die in dezelfde situatie zitten. Lees meer

Meer informatie Links naar aanvullende informatie.
Lees meer

Meer informatie Je kunt ook langskomen op één van onze bijeenkomsten. Lees meer