Je bent niet alleen

Ervaringen Irma en Martijn

“Ondanks dat we goed konden benoemen wat bij ons de problemen waren, veranderde er niets. Daarom zijn we in relatietherapie gegaan.”

‘Het voelde meteen goed’

“We ontmoetten elkaar via internetdating en het was eigenlijk meteen “vlam in de pan”. We waren beiden eerder gescheiden, zonder kinderen en al langer aan het daten. Het voelde meteen goed en solide. Binnen twee jaar kwam ons eerste kind en nog twee jaar later de tweede.”

De eerste scheurtjes…

Irma: “De relatie is onder druk komen te staan door een combinatie van factoren. Ten eerste hadden we twee kleine kindjes en een drukke baan. Martijn is eigen ondernemer en door de economische crisis stond zijn inkomen behoorlijk onder druk. Dit gaf veel stress in het gezin.”
Martijn: “We konden altijd goed benoemen wat er speelde. Ook namen we veel tijd om samen te borrelen of een paar dagen weg te gaan. Dat hebben we echt goed gedaan.”
Irma: “Drie jaar geleden raakte ik overspannen en vanaf dat moment ben ik een andere weg in geslagen. Martijn en ik zaten nu veel samen thuis, op gegeven moment brak mij dat op. Mijn behoefte aan de ‘borrelmomentjes’ samen nam ook af, we spraken elkaar al zo vaak.”

Martijn: “Ondanks dat wij beiden goed konden praten en analyseren, veranderde er uiteindelijk niets. Irma gaf aan zo niet meer verder te kunnen en stelde voor naar een relatietherapeut te gaan.”

In actie

“We hebben echt de tijd genomen om een relatietherapeut te zoeken waar wij beiden een goed gevoel bij hadden. We hebben uiteindelijk vier gesprekken gehad. We wisten natuurlijk wel wat er speelde, dus daar is niets nieuws uit gekomen. Wel hebben we kunnen werken aan bepaalde patronen waar we in zaten en inzicht gekregen in de wijze waarop wij ieder reageren.

We ervaren weer wat meer ruimte en weten ieder waar we aan te werken hebben.”

Resultaat

“De problemen waar wij last van hebben, zijn niet opgelost. Als vrienden en ouders gaat het oké, maar dat is voor ons beiden niet genoeg. We accepteren dat we in deze situatie zitten en dat we niet weten wat de toekomst brengt. Het klinkt misschien gek, maar dat geeft veel lucht. We kunnen voorlopig als gezin verder en plagen onszelf niet steeds met de gedachte dat we een besluit moeten nemen.”

Ik ga aan de slag

Mijn Tango is jouw persoonlijke omgeving waar je online aan de slag gaat om jouw situatie te verkennen. Two2Tango helpt jou om bewust met jouw situatie om te gaan. Je hebt hier toegang tot professionele informatie en een relatiescan.
Je bent niet alleen Lees over de ervaringen van anderen die in dezelfde situatie zitten. Lees meer

Meer informatie Links naar aanvullende informatie.
Lees meer

Meer informatie Je kunt ook langskomen op één van onze bijeenkomsten. Lees meer